Ulica Lomina 32-34, IV sprat, 11000 Beograd
Naslovna | Kontakt |
A A A
KONCERT U ZRENJANINU POVODOM
OBELEŽAVANJA HANUKE

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.
Asperiores harum aut ipsam beatae saepe ea odit et.

DETALJNIJE

SAVEZ JEVREJSKIH OPŠTINA SRBIJE

Savez jevrejskih opština Srbije je krovna organizacija jevrejskih opština koja predstavlja jevrejsku zajednicu Srbije u zemlji i inostranstvu i vodi poverene mu poslove radi ostvarenja zajedničkih ciljeva od interesa za celu zajednicu. Naša zajednica ima oko 3300 članova.

DETALJNIJE
U FOKUSU
ZAKON O OTKLANJANJU POSLEDICA ODUZIMANJA IMOVINE ŽRTVAMA HOLOKAUSTA KOJE NEMAJU ŽIVIH ZAKONSKIH NASLEDNIKA
Informacije o vraćenoj imovini jevrejskim opštinama, program obeštećenja preživelim žrtavama Holokausta , naučno istraživački projekti, studentske stipendije, finansijska pomoć u humanitarne svrhe.
VESTI IZ IZRAELA I SVETA
Najnovije vesti iz Izraela i sveta. Aktuelnosti iz jevrejskog sveta i života
IZ RADA SAVEZA JEVREJSKIH OPŠTINA SRBIJE

NOVOSTI

PUBLIKACIJE

VERA I TRADICIJA
Sekcija novosti u izradi

NOVOSTI

Obaveštenje o nagrađenim radovima 62. nagradnog konkursa Saveza za 2018. godinu

Žiri 62. nagradnog konkursa za radove sa jevrejskom tematikom, koji tradicionalno, već 62 godine, organizuje Savez jevrejskih opština Srbije, i ove godine je sa uspehom okončao svoj rad.

DETALJNIJE
Program Klaims konferensa za 2018.

Klaims Konferens je odobrio program nege i zdravstvene zaštite preživelih Holokaust za 2018. godinu. Odobrena sredstva su namenjena, kao i prethodnih godina, za program kućne nege i za program zdravstvene zaštite

DETALJNIJE
Gostovanje rabina u Leskovcu

U okviru serije predavanja na temu Religije sveta rabin Isak Asiel je na poziv sociologa dr Dragoljuba Đorđevića u Kulturnom centru u Leskovcu 8. aprila održao predavanje Jevrejska religija: čvrst Savez Boga i naroda. Nakon veoma posećenog predavanja rabin Asiel

DETALJNIJE
U Bečeju komemoracija žrtvama Novosadsko-šajkaške racije

I ove, kao i prethodnih godina, Opština Bečej organizator je Komemoracije žrtvama II svetskog rata i racije 1942. godine u tom gradu, koja će biti upriličena u petak, 26. 1. 2018. i subotu 27. 1. 2018 godine.

DETALJNIJE