U Hajatu proslavljena 64. Godišnjica nezavisnosti Izraela

Svecanim prijemom u beogradskom hotelu „Hajat“, koji je 23. aprila priredio izraelski ambasador Josif Levi, obeležena 64. godišnjica proglašenja nezavisnosti Izraela.
Brojne goste medu kojima su bili visoki zvanicnici republike Srbije, diplomate, javni i kulturni radnici, Izraelski poslovni ljudi i predstavnici Jevrejske zajednice naše zemlje, domacin je pozdravio podsecajuci da je su pre samo 71 godinu, dvesta metara od Hajata, Jevreji odvodeni u smrt, jer nisu imali svoju domovinu ni zaštitu. Izraelski ambasador je kazao da je njegova zemlja jedna od vodecih država u razvoju visoke tehnologije i inovacijama, poljoprivredi i medicine, da je do sada 10 njegovih zemljaka dobilo Nobelovu nagradu, izražavajuci nadu da ce ih biti još. Ocenivši da su odnosi Izraela i Srbije odlicni i dodao da je ponosan što je ambasador svoje zemlje u Beogradu. Govor je završio pozivom ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremicu da se i on obrati zvanicama.
Vuk Jeremic rekao je da su odnosi Srbije i Izraela zasnovani na zajednickoj istoriji i razumevanju i dodao da je pocastvovan što spada u prijatelje Izraela i izraelskog naroda. Jeremic je rekao da današnji dan nije samo dan za slavlje, vec i dan secanja na sve žrtve.
- Nema toliko puno naroda u istoriji koji su toliko mnogo sradali. To je jedna od naših zajednickih crta -rekao je šef srpske diplomatije i pozvao je izraelske investitore da nastave da ulažu u Srbiju dodavši da ce na tome zajednicki raditi sa izraelskim ambasadorom.