Poštovani,

Dobrodošli na sajt Saveza jevrejskih opština Srbije!

Godine su prošle od kada je na sednici Izvršnog odbora Saveza prvi put predloženo da se postavi naš sajt. Toliko je vremena trebalo da se promenimo i da odlucimo da nam je on potreban. Istina, ostaje pitanje: da li nam je toliko vremena trebalo da promenimo mišljenje ili da promenimo Izvršni odbor Saveza?
Bilo kako bilo, sajt je pred vama, pa, molim vas, koristite ga.
On ce vas verodostojno i blagovremeno obaveštavati o dogadanjima u našoj zajednici kao i o zbivanjima u drugim zajednicama koja su vezana ili su od znacaja za nas. Bilo je mišljenja da ce sajt “ugušiti” Bilten. Sad imamo sajt, a prema tvrdnjama velikog broja citalaca Biltena, ni taj naš list nikada nije bio bolji.
Sajt i Bilten delovi su jedne informativne celine. Svaki od njih ima svoj zadatak i cilj. Uveren sam da ce biti uspešno ostvareni.
Bilten ce se od januara 2009. godine, u skladu sa svojim sadržajem, zadacima i ciljevima, ponovo zvati Jevrejski pregled.
Sada vam je omoguceno da “iz fotelje” posetite Jevrejski istorijski muzej, nekoliko naših opština, evropskih i svetskih jevrejskih organizacija, institucija, fondacija itd. Potrebno je samo da kliknete na link.
Možete na njemu i da procitate i Bilten, a u skladu sa projektom „Mišpaha“ i nedavno potpisanom Deklaracijom o formiranju Stalne konferencije o saradnji jevrejskih zajednica jugoistocne Evrope, predložicemo saradnju sa glasilima jevrejskih zajednica sa prostora bivše Jugoslavije, kako bi na našem sajtu mogli citati i Hakol, Omanut, Jevrejski glasnik itd.
Dakle, kada udete na vrata našeg sajta, ušli ste u jevrejski svet i tu treba da tražite i da dobijete odgovore na sva vaša pitanja, kao i rešenja za vaše eventualne nedoumice.
Da, još nešto, naš sajt nije jednosmerna ulica, zato – pišite nam. Vaše sugestije, predlozi, primedbe i, naravno, kritike su dobrodošle, jer sajt ce biti dobar samo onoliko koliko ste vi zadovoljni njime.

Još jednom, dobrodošli na sajt Saveza jevrejskih opština Srbije.

Aleksandar Necak,
Pocasni predsednik SJOS.