Čestitke za Pesah

Povodom Pesaha predsedniku Saveza jevrejskih opština Srbije Aleksandru Nećaku stigao je veliki broj čestitki sa najlepšim željama upućenim jevrejskoj zajednici Srbije i njemu lično. Ovim putem SJOS i predsednik Nećak se svima najtoplije zahvaljuju

 

Narodna skupština Republike Srbije

Poštovani gospodine Nećak,

Vama i svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji srdačno čestitam praznik Pashe. želim vam da dane provedete u miru, blagostanju i porodičnoj sreći.

Uverena sam da će jevrejska zajednica, svojom bogatom kulturom i tradicijom, nastaviti da doprinosi očuvanju duhovnih vrednosti našeg društva.

S poštovanjem,
Prof. dr Slavica đukić-Dejanović, predsednik Narodne skupštine

 

Ministarstvo vera

Poštovani gospodine Nećak,

Vama i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji najsrdačnije čestitam praznik Pesah.

Obeležavajući uspomenu na slavne dane iz prošlosti jevrejski narod jača svoju veru, obnavlja duhovnu snagu, učvršćuje porodicu, neguje neprolazne ljudske vrline i doprinosi stvaranju trajnih kulturnih, naučnih i umetničkih vrednosti.

Naša je iskrena želja da praznik proslavite u miru, sa osećanjem da živite među prijateljima i da će Srbija omogućiti Jevrejskoj zajednici da razvija svoju kulturu, afirmiše originalnu tradiciju i neguje specifičnosti kojima se odlikuje.

S poštovanjem,
Ministar prof. dr Bogoljub Šijaković

 

Republika Srbija, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Cenjeni gospodine predsedniče,

Povodom Pesaha, jednog od najvećih praznika jevrejskog naroda, upućujem Vama, Vašim saradnicima i svim Jevrejima u Republici Srbiji u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije i u svoje lično, čestitke i najbolje želje.

Neka i ovaj praznik protekne u duhu razumevanja, tolerancije i želje za unapređivanjem demokratskih vrednosti u našoj zemlji.

U to ime, želim Vam uspeh u obavljanju vaše odgovorne dužnosti.

Ministar Svetozar Čiplić

 

Hrišćanska adventistička crkva

Predsedniku Jevrejske zajednice gospodinu Aleksandru Nećaku

Vama i svim vernicima čestitamo praznik Pashe i želimo da Veliki Gospod Bog koji je izveo Izrailj iz ropstva i poveo ih putem ka obećanoj zemlji i danas vodi i senom svojih krila zaštiti svoj narod kojeg ljubi ljubavlju večnom.

Predsednik Glavnog odbora

Miodrag Živanović

 

Pokret snaga Srbije – Bogoljub Karić

Uvaženi gospodine Nećak,

U ime članova i simpatizera Pokreta snaga Srbije – Bogoljub Karić najiskrenije Vam čestitam Pesah sa željom da ovaj veliki praznik provedete u krugu najmilijih, u zdravlju, radosti i miru.

Iskreno,

Dragomir J. Karić, zamenik predsednika Pokreta snaga Srbije – Bogoljub Karić