Seminar „Biblioteke Srbije u međunarodnoj bibliotečkoj mreži za učenje o Holokaustu“

Seminar  “Biblioteke Srbije u međunarodnoj bibliotečkoj mreži za učenje o Holokaustu“ biće održan u petak 7. decembra u amfiteatru Narodne biblioteke Srbije sa početkom u 12 časova.

Namenjen direktorima biblioteka, stručnjacima u oblasti digitalizacije kao i drugim zainteresovanim kolegama, ovo predavanje predstavlja sastavni deo globalnog širenja kulture sećanja na Holokaust. Na seminaru će učestvovati  dr Milan Koljanin, istoričar (Institut za savremenu istoriju), Biljana Albahari, bibliotekar (Narodna biblioteka Srbije),  Nevena Bajalica, menadžer programa za Srbiju (kuća Ane Frank u Amsterdamu) i Miško Stanišić, edukator (Teraforming).

Predavanje organizuje mrežna organizacija Teraforming koja veliki deo svog rada posvećuje razvoju edukativnih programa za obrazovanje i učenje o Holokaustu i drugim stradanjima za vreme Drugog svetskog rata. Za svoj rad na stvaranju koncepta  i međunarodne bibliotečke mreže za učenje o Holokaustu ova organizacija je nagrađena prestižnom međunarodnom nagradom „Jehuda Bauer grant“ Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust. (IHRA).