Obaveštenje Klems konferensa

Odobreni grantovi za jednokratnu pomoć u 2017. godini

Klems konferens je odobrio SW 17 grant jednokratne pomoći za hitne intervencije u 2017. godini. Članovi zajednice koji su preživeli Holokaust mogu da apliciraju za pomoć iz ovog  granta. Pomoć se odnosi na:

- plaćanje računa za komunalije da bi se izbegla isključenja struje, grejanja ili slično ( samo nagomilana dugovanja da bi se izbegla isključenja, ne mesečni računi)

-          Hitne medicinske usluge, koje nisu pokrivene državnim zdravstvenim osiguranjem

-          Medicinska pomagala (kolica, med. kreveti, slušni aparati itd. )

-          Troškove hitnih  iseljenja ili preseljenja

-          Zimska obuća i odeća

-          Troškovi grejanja (ogrevno drvo, ugalj…)

-          Hitna pomoć za nabavku hrane

-          Nabavka ili popravka kućnih električnih uređaja

Kao i prethodnih godina uz zahtev za jednokratnu pomoć, koji je obrađen u matičnoj opštini, neophodno je dostaviti račune za određene troškove za koje se traži pomoć, kao i dokaze o  prihodima i rashodima domaćinstva podnosioca zahteva.

Sve dodatne informacije  o uslovima pomoći zainteresovani članovi koji su preživeli Holokaust mogu dobiti od socijalnih radnika u svojim opštinama ili u socijalnoj službi Saveza JO Srbije .

Social services for Nazi victims have been supported by a grant from the Conference on Jewish Material Claims Against Germany and Looted Assets Class of the Swiss Banks Settlement Emergency Assistance Program.