JEVREJSKA OPŠTINA SOMBOR

KONTAKT: josombor@gmail.com

Sandra Papo Fišer ponovo izabrana

[29.08.2018]

Uz prisustvo velikog broja članova, 29. avgusta održana je izborna skupština JO Sombor. Posle izbora radnih tela i utvrđivanja dnevnog reda, izveštaj o radu u protekloj godini podnela je dosadašnja predsednica Sandra Papo Fišer. Za članove izvršnog odbora jednoglasno su izabrani Vlado Taševski, Aranka Mladenović, Anica Stojanović, Miodrag Fišer, Andrija Sekelj i Nikola Zobenica. Sa iskrenim simpatijama i odobravanjem jednoglasno je za predsednika ponovo izabrana Sandra Papo Fišer. Kako je istaknuto, malobrojna somborska jevrejska opština spremna je na nove izazove i sa punim entuzijazmom se očekuju novi programi, a već u oktobru članovi će se okupljati u obnovljenim prostorijama.

A. Sekelj

Napadači na JO Sombor u pritvoru

[22.02.2011]

Kako saznajemo iz Sombora, tamošnja policija je uspela da uđe u trag i uhapsi vinovnike nedavnog napada na zgradu Jevrejske opštine i oni se sada nalaze u pritvoru.

U noći između 16. i 17. januara, da se podsetimo, dvojica izgrednika nacrtala su kukasti krst i razbila prozor na zgradi JO, o čemu su obavešteni policija i BIA kao i gradonačelnik Sombora. Takođe, dato je saopštenje i za medije.

Antisemitima to, izgleda, nije bilo dovoljno, pa su u nedelju 30. januara, samo tri dana nakon obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, između 21.30 i 22.00 časa ispisali novi grafit na zgradi Jevrejske opštine Sombor: „Six million more“ i na kolima parkiranim ispred zgrade: „Death to Zog“ sa prekriženom Davidovom zvezdom.