Jesenji festival jevrejske kulture u Subotici

Jevrejska opština Subotica obaveštava sve članove da će četvrti „Jesenji festival jevrejske kulture“ biti održan od 4. do 15. oktobra u Subotici. Program će početi u četvrtak, 4. oktobra koncertom Gudačkog kvarteta „Panonija“ iz Zrenjanina u velikoj sali Jevrejske opštine, a  dan kasnije u foajeu opštine biće otvorena izložba fotografija Ištvana Baša „Aušvic-Birkenau“.

U prostorijama jevrejske opštine, u nedelju 7. oktobra biće održano predavanje istoričarke umetnosti i gastroheritologa,  Tamare Ognjević iz Beograda na temu „Žena kao tajni začin jevrejske kuhinje“. Nakon predavanja, posetioci će moći da probaju najpoznatije jevrejske specijalitete.

Iz bogatog programa ovogodišnjeg festivala  svakako treba izdvojiti i Četvrti koncert kantora,  koji je zakazan za 9. oktobar. Ovaj specifični nastup umetnika iz Budimpešte bio je predhodnih godina održavan u Velikoj većnici Gradske kuće, ali se sada seli u sinagogu, koja će povodom festivala otvoriti svoja vrata za sve zainteresovane.

Ovogodišnji „Jesenji festival jevrejske kulture“ zatvara se 15. oktobra, kada će u Savremenoj galeriji biti otvorena foto-izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola, inspirisanih enterijerom obnovljene subotičke sinagoge.