Evropske Makabi igre u Budimpešti

U periodu od 29. juna do 7. avgusta 2019. godine u Budimpešti će biti održane Evropske Makabi igre. Svi zainteresovani za učešće na igrama moraju da ispunjavaju sledeće uslove:

- da budu registrovani  kao članovi Makabi klubova, (na taj način postaju i članovi sportskog društva Makabi) i izmire članarinu za predstojeću godinu i svaku narednu;
- da su članovi neke od Jevrejskih opština na teritoriji Srbije;
- da prihvataju statut i pravilnike makabi klubova i sportskog društva i da se pridržavaju istih;
Lica koja su već registrovana kao članovi moraju da obnove svoju članarinu.

Članarina je godišnja i iznosi 20 evra, i traje od Roš hašana do sledeće Roš hašana. Statute klubova i sportskog društva će zainteresovani dobiti putem mejla. Članarina se može izmiriti uplatom kod matičnih klubova ( gradovi koji nemaju svoj klub prijavljuju se sebi najbližem ).

Svi zainteresovani mogu da se prijave i uplate članarinu do 9. decembra 2018. godine i zajedno sa gore navedenim, steknu uslov za kvalifikacione turnire. Termini kvalifikacionih turnira kao i vrste sportova za koje će se održati iste, biće naknadno objavljeni shodno zainteresovanosti za pojedinačni sport.

Sportsko društvo Makabi će biti učesnik predstojećeg ex Yu Limmud seminara u Vrnjačkoj banji gde će zainteresovani biti u mogućnosti da se učlane i uđu u kvalifikacioni ciklus.

Prijava se vrše na zvaničan mail Sportskog društva Makabi, tako što napište ime, prezime, makabi kluba kojeg ste član, koji sport od dole navedenih ste odabrali i uplatite članarinu od 20 evra i dostavite uplatnicu svom matičnom klubu do gore navedenog roka. Nakandne prijave će biti odbačene. U slučaju otkazivanja discipline zbog malog interesovanja zainteresovani će biti u mogućnosti da izaberu drugu disciplinu ali članarina neće biti refundirana.
Održavanje kvalifikacija kao i norme za iste određuje sportsko društvo Makabi u skladu sa normama Evropskih Makabi igara. Članovima koji ne prođu kvalifikacije se ne refundira iznos članarine i biće u mogućnosti da učestvuju na takmičenju ali o svom trošku. Discipline koje će biti na makabi igrama su:

Atletika
Kuglanje
Stoni tenis
Bridž
Konjički sportovi
Tenis
Polumaraton
Futsal
Golf
Hokej
Džudo
Karate
Košarka
Košarka 3×3
Fudbal
Bagminton
Biciklizam
Mačevanje
Skvoš
Plivanje
Taekvando
Triatlon
Odbojka
Vaterpolo
Para-tenis
Para-mačevanje
Šah

Učešće na Makabi igrama iznosi 990evra plus putni troškovi i propratni troškovi.
SD Makabi će se kao i za protekla takmičenja potruditi da maksimalno smanji participaciju svojih učesnika.

Odgovore na sva dodatna pitanja možete dobiti putem sledećih mejlova:

Beogradski makabi klub:
Goran Pašajlić beogradskimk@gmail.com

Novosadski makabi:
Marko Fišer novosadskimk@gmail.com

Subotički makabi klub:
Pavle Sabadoš subotickimk@gmail.com

Sportsko društvo Makabi:
Ognjen Rajević makabisrbija@gmail.com