Čestitke povodom Hanuke

Poštovani doktore Fuks,

Predstavlja mi veliko zadovoljstvo da uputim Vama i svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji srdačne čestitke povodom Hanuke, velikog praznika Svetlosti kojim Jevreji širom sveta slave ponovo osvećivanje hrama u Jerusalimu.

Želim Vam da ovaj radosni praznik provedete u sreći i miru, okruženi svojim najmilijima i darivajući poklonima jedni druge. Obeležavanje jednog od najvećih čuda u dugoj jevrejskoj istoriji započeće paljenjem prve hanuka-svećice! I dok se svake noći bude palila nova hanuka-svećica nadam se da će toplina i svetlost kojom osvetljavaju svaki dom inspirisati sve nas da se svesrdno zalažemo za bolje i tolerantnije društvo.

Hanuka na radost!

S poštovanjem NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar

 

Jevrejska opština u Beogradu

Sinagoga Sukat šalom

Rabin Isak Asiel

Poštovani brate,

U nastupajućim danima Hanuke velikog jevrejskog praznika, iskreno i od srca u ime Islamske zajednice Srbije, mojih muftija, imama i vernika želim svako dobro, mir, prosperitet, bugoljublje, sreću i zdravlje Tebi moj cenjeni brate kao i svim pripadnicima jevrejske zajednice koji žive u našoj zemlji.

Molim Uzvišenog Boga da nas obaspe svojom svetlošću kako bi lakše hodili putevima istine i slobode, vodeći vernike koji nam u amanet ostadoše.

S posebnim poštovanjem,

Reisu-l-ulema

Sead Nasufović